onsdag 3 februari 2010

På väg neråt

Sverige är inte en så stor fotbollsnation som vi kanske själva inbillar oss.
På internationella fotbollförbundets (FIFA:s) världsranking dalar vi och ligger nu på 43:e plats i världen med f d slavkolonin Gabon (1,5 milj invånare) i Ekvatorialafrika hack i häl!
Gabon? Sug på den karamellen. Det låter inte fotbollsstort.
Vi får dock inte ge upp hoppet.
Vi har goda (?) möjligheter att i nästa ranking passera andra fotbollstorheter såsom på plats 40 Japan, plats 41 Nordirland och plats 42 Turkiet.
Det är bara att bita ihop och vinna flera landskamper, coach Hamrén.

3 kommentarer:

Annaa M sa...

Irland har visserligen tappat två placeringar men ligger ändå sex före Sverige, och det är anmärkningsvärt för ett land där det knappt spelas någon fotboll vilket märks på en kass liga, och där alla någorlunda bra spelare flyttar till England.

Solnasnackar´n sa...

Håller med dig Annaa, Irland har inte ofta gått bra internationellt. De var väl bäst under Jackie Charlton-eran för cirka 20 år sedan.
Men de har väl gjort bättre landslagsresultat än vad Sverige gjort de senaste åren?

Annaa M sa...

Jadå, deras plats är välförtjänt efter landslagsresultat. Snäppet bättre än Sverige, det innebär nog sex placeringar på listan. Det anmärkningsvärda är att de inte borde ha så mycket att ta av. Eller ett bevis för att den breda basen inte spelar så stor roll, det räcker att kunna skrapa ihop ett enda lag. Och det kan man ju via de engelska ligorna. Finns väl spelare i irländska landslaget som knappt spelat pojkfotboll i moderlandet.