onsdag 24 juni 2009

Vätöbesöket

Här sitter jag på en gudomligt vacker plats och äter en kvällssallad med Björköfjärden nedanför. Jag är på Vätö norr om Norrtälje, en ö som man inte ens märker är en ö men det finns tydligen en bro man kör över.
Wikipeida beskriver Vätö så här: Från Vätö, och samhället Harg beläget mitt på ön, finns det busstrafik till Norrtälje med ett antal dagliga avgångar, som utökas under sommarhalvåret. I Harg finns det även en matbutik som håller öppet varje dag, samt en restaurang som har sommaröppet, men även vissa kvällar under vintern. Vätö skola är en låg- och mellanstadieskola i Harg. I närbelägna Nysättra på fastlandet finns det även en pizzeria, bygghandel, café och maskinuthyrare.

Öns fotbollslag Vätö IK kämpar i de lägre divisionerna, medan humöret huserar i de högre.

Med lägre divisioner menas Div. VII Upplands Östra, längre ner i seriesystemet är svårt att komma...
Så varför inte bege sig till Nysättra ip för jumbofinal mellan Vätö IK och GoIF Kåre.

Publiktillströmningen är inte stor trots den vackra sommarkvällen. Kanske storpubliken stannat hemma för att i stället se Serbien - Sverige i U21-EM på teve?
Kiosken till vänster har inte varit i bruk på många år, men finns en större kiosk med gott nybryggt kaffe, hembakade färska bullar och kakor, varm korv med senap och bröd, ja allt som hör en idrottsplats till.
...humöret huserar i de högre divisionerna enligt ovan. Vätös tränare, assisterad av sonen (?) hade mycket att stå i under matchen, som faktiskt höll ganska god kvalitet de första 20 minuterna för att sedan mer eller mindre hamna på typisk Div. VII-nivå. Han höll humöret uppe ganska väl trots matchutvecklingen.
Strax innan matchen blåstes igång hördes från ett av avbytarbåsen: "För helvete, glöm inte ta med snuset ut." Något sådant har jag inte hört spelare på Råsunda skrika åt materialaren. Men sådana rop kanske dränks i publikhavet där?

Matchen slutade 2-1 till gästande Kåre, som ryckte ifrån bottenkollegan Vätö, som fortfarande har blott och bart en poäng och många insläppta mål. (Vätö i de grönsvarta dräkterna kallas inte ens Makrillarna som kollegan GAIS i Göteborg. Det finns som bekant ingen makrill i Östersjön...)
Vi var drygt 20 som tittade på och kunde förutom fotboll beundra bil- och båtparkeringen bakom det ena målet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Coolt att du bloggar om lite serier lååååångt från eliten..Samlar du rentav på besökta arenor?.. Kan rekommendera Tunvallen i estuna som är väldigt speciell..tyvärr spelas det mest juniorfotboll där men spelar bkv kan det helt klart vara värt ett besök...

MVH

Manne

Solnasnackar´n sa...

Hej Manne,
Nja, jag är ingen groundhopper precis. Men det är trevligt att följa fotboll långt ner i seriesystemet, där spelas ju fotboll enligt grundreceptet.
LEIF har jag sett några gånger, dels mot Edsbro och dels mot Söderbykarl. Men bara på bortaplan. Har inte varit på idrottsplatserna i Lohärad/Estuna. Ännu.

Anonym sa...

Ahmed här heeelt galet! fylleguppen med kepp harr alldri vart påt tunnavallen