söndag 13 september 2009

Derby i Söderbykarl

Derbydags i Söderbykarl i Roslagen. Grannen Edsbro IF är på besök på vackra Åbyvallen i Div. 6 Uppland Östra .
Entrén kostar 25 kronor. Avgiften erläggs vid det lilla vita bordet och som biljettkvitto får du en skraplott som kan ge dig bilar eller kontanter. Någon bil eller 300.000:- har jag inte sett att det betalats ut, men en och annan vinst på 25:-.
Åbyvallen är en lantlig idyll, vilket bevisas inte minst av kossorna i bakgrunden. Spelarna i de båda lagen kommer naturligtvis inte upp i Zlatandivi-sionen, men de ger allt,och döljer sina tekniska skavanker med ett jäkla anamma. Planen är väl heller inte den mest plana, om man så säger.
Det lokala bandet Trabuco Oaks släppte i samband med Söderbykarls IK:s 70-årsjubileum 2004 en minicd varifrån jag citerar
" Magen må puta
men vi har alltid full koll.
Planen må luta
men vad spelar det för roll.
Det lutar åt vårt håll"


Liten blir stor, drömmer och tror! Edsbros forwards-pyssling i yngre tonåren tycks greppa mobilen och försöka ringa in en ersättare när han upptäckt sin motståndare, den "gigantiske" mittbacken.
Nu hade han ingen mobil men efter 10 minuters spel kom den ordinarie anfallaren direkt från arbetet och grabben kunde byta av. Säkert var han glad över detta!
Matchen slutade med Söderbykarlseger med 3-2.
Söderbykarls IK har ett pampigt klubbhus en bit från arenan. Vad gör väl det att ett K har fallit bort ur skylten?
För länge,länge sedan spelades ishockey i Söderbykarl. Laget är borta, men rinken är kvar och har fått förfalla. Den gamla skylten Håll Sverige rent sitter kvar.


När sista isen töat bort placerades målburarna utanför rinken. Här ligger de kvar, nästan dolda av en allt frodigare växtlighet. Förgänglighet á la Söderbykarl!


(Bilder Jonas och Solnasnackar´n)

Inga kommentarer: