söndag 30 augusti 2009

I dag börjar La Liga...


I dag börjar La Liga i Spanien. Då träder Reial Club Esportiu Mallorca (katalan och betyder kungliga sportklubben) in på arena Ono Stadio, för övrigt den enda arenan i spanska La Liga som har ett företagssponsrat namn.
Nykomlingen Xerez svarar för motståndet.
RCD Mallorca är en fattig klubb, som dessutom den senaste tiden varit utan ägare, då förre presidenten tackade för sig med anledning av finanskrisen. Nu är det nya krafter (och nya pengar) som tagit vid.
De nya pengarna är mycket, mycket långt från de miljardbelopp som satsats av andra klubbar, t ex i Madrid och Barcelona.
Mallorcas tränare Manzano (det betyder Äpple) hade inte många månader eller pengar på sig att skaffa nya spelare efter de som lämnat.
Ska bli intressant att se om tidigare års matchande fortfarande gäller, d v s en svag säsong fram till mars och att Mallorca som vanligt räddar kontraktet de sista omgångarna?

Vän av spansk (o)ordning påstår nog att La Liga startade i går.
Nej då, Real Madrids match i går var naturligtvis bara en förmatch och Zlatanhypade Barcelonas måndagsmatch en typisk evakueringsmatch.
Det är RCD Mallorca som inleder La Liga-säsongen!
Och Mallorca inledde med en 2-0-vinst!

2 kommentarer:

Annaa M sa...

Vart tog den där killen vägen som spelade för Mallorca och vann spanska skytteligan för två år sedan? Han såg lite udda ut, gammalt brylcremesstuk på frisyren. Man fick en känsla av att han hängt av sig kavajkostymen i omklädningsrummet. Har tappat hans namn.

Solnasnackar´n sa...

Det är väl Guiza du tänker på? Han försvann till Turkiet efter succén i Mallorca, gjorde inget störra väsen av sig där (på fotbollsplanen). Jag är inte helt säker på var han befinner sig numera. Men han gör inhopp i spanska landslaget då och då. Ska kolla.