tisdag 31 januari 2012

Balkongblomster

Se så vackert den lilla krukväxten prunkar på min balkong. Enligt min granne är det en Våreld som också kan heta Höstglöd som piggar upp mig. Växtsläktet är Kalanchoë, och blomman härstammar ursprungligen från Madagaskar. Nu står den alltså på balkongen i Puerto de Alcudia. Länge, hoppas jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är det någon tång på stranden nu? är det mycket öppet i hamnen? tror du vädret blir varmare i början av mars?

Solnasnackar´n sa...

Just nu är det mycket tång på stranden. Det har blåst ganska kraftigt ett tag. Men snart kommer den gröna traktorn och tången blir till gödsel för potatisodlarna i Sa Pobla..
Har faktiskt inte varit ute på Marinan sedan i början av januari och dår var inget öppet, men inne i hamnen är ju Sa Bota, La Cabana och andra restauranger öppna.
Jag är ju ingen meteorolog men ju längre fram mot våren vi kommer dess varmare blir det. Januari har faktisk varit riktigt bra vädermässigt med sol och värme (isolen), men nu väntar troligen kalla dagar resten av veckan. Kyla från Ryssland på väg.

Anonym sa...

Okej hoppas att tången är borta när jag kommer ner i början av mars. och att lite mer öppnat upp då. Du får gärna uppdatera oftare då jag följer bloggen. skriv gärna mkt om väder osv.

Rutan sa...

Har blomman vuxit upp ur askan till glöden?

Solnasnackar´n sa...

Det var nio år sedan det glödde och askades i den koppen. Så gammal är inte blomman! Tror den är av 2012 års modell, ev sen 2011.