fredag 29 juli 2011

Fontänkriget drabbar Irland

Fontänkriget har lämnat Storbritannien och London och tagit sig över havet till Irland, en krigisk resa som gjorts många gånger tidigare i de två ländernas historia. Det är Annaa M som hittat nedanstående sprut i Derry, som ju ligger i Nordirland:
Fontänen finns att beskåda på Guildhall Square i Derry. Nu är väl bilden extra olycklig eftersom den är tagen i just denna vinkel och under restaureringen av byggnaderna runt torget, ur andra vinklar kan den se riktigt raffinerad ut. Men så här konkurrerar den bara i ful meningslöshet med sin tvillingfontän i Bredäng, Stockholm! Barnen blir lika irriterande våta i båda.
Tyvärr har Anna Livia i Dublin inget vattensprut omkring sig, bara en stilla damm, så hon gills väl inte?
Jomenvisst gills Anna Livia - hon har ju vatten under sig.
Anna kan beskådas i den lilla gröna lungan som utgör en minnespark vid Liffey mitt emot Heuston Station. Heuston Station är Dublins Centralstation, dvs det är därifrån fjärrtågen går.
Den tolv meter långa flickan på bilden är alltså ingen mindre än Anna Livia, och är tänkt att symbolisera en personifiering av sin namne, floden Liffey i Dublin. I mer dagligt Dublintal kallas hon för Floozie i the Jacuzzi.
Fotnot: Klicka på etikett Fontänkrig, så hittar du övriga deltagare i Fontänkriget.
Vi krigar i två klasser: FinFontän och FulFontän och det är enbart Överstekrigsherren, d v s JAG, som kategoriserar. Inte du.
Eld Upphör blåses den 31 augusti 2011
.

3 kommentarer:

Annaa M sa...

En liten rättelse bara, visserligen är gränsen osynlig, men lik förbenat ligger Derry i UK. Det finns de som tycker det borde vara annorlunda.

Rutan sa...

Nja, jag tycker att i en fontän ska det finnas vatten i rörelse. Annars är det en damm.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Font%C3%A4n

Solnasnackar´n sa...

Hej Rutan,
Vi får avvakta domarens enväldiga utslag. I sak har du rätt, med det är en snygg bild.