söndag 15 februari 2009

Finanskrisen vs Finanskisen

Det finns ett stort antal flytetyg av den här sorten i Puerto Alcudias marina. De ser ut som mindre Noaks arkar. Flera av dem är märkligt nog till salu.
Finanskrisen har slagit till och Finanskisen har inte längre råd att hålla sig med en båt (fartyg?) som drar i sig mer drivmedel per timme än vad som går åt i ölväg på en pub i Skottland under en vecka.
Drivmedelspriserna har gått upp och plånboken har blivit tunnare, så de flesta har nog inte råd med mer än en hundrametersresa från kajen. Det kostar ju pengar att ligga i marinan också. Mycket pengar.

Jag undrar om Finanskisen lyckas sälja sin båt nu under Finanskrisen?

Mannen på bilden är inte Finanskisen. Nej, han står där som ett måtthjälpmedel, då jag inte hade den obligatoriska tändsticksasken på mig. Mannen, som är cirka 180 cm lång, får härmed i stället för tändsticksasken visa hur enorm nöjesbåten är.
Betänk att det är cirka två meter från kajen och ner till vattenytan, och det är ju en betydande överbyggnad över "måttstockens" huvud, så att säga.
Lady Eilish skulle inte platsa i Råstasjönhemma i Solna. Där är det alldeles för grunt för henne…

(Mannen på bilden har inget med finanskrisen att göra. Så vitt jag vet).

1 kommentar:

Anonym sa...

har man en Koster 46 med 15 hk utombordare klarar man sig genom krisen. Dessutom inga marinaavgifter så det är till att simma lugnt i otider.