onsdag 29 juni 2011

På gång

Livet är lite kryckigt just nu
Gå kan jag, men absolut inte springa. (Det var det förresten länge sedan jag kunde det, om sanningen ska fram).
Höftprotesen fungerar alltså mycket bra.
Snart dags för hemresa från Löwenströmska till Solna.
Det ska bli fint att komma hem, trots att jag blivit oerhört väl ompysslad här på "Löwet".

(Här kan jag travestera Expressens annonstext efter ett års utgivning: En 69-åring som redan går. Expressens text löd: En ettåting som redan går.)

tisdag 28 juni 2011

Höften fäst

Nu är den nya höften på plats!

måndag 27 juni 2011

Just nu...

...ligger jag här inne någonstans och får en ny vänsterhöft inopererad. Håll tummarna!

lördag 25 juni 2011

Sven "Plex" Petersson är död

Sportjournalisten Sven "Plex" Petersson avled i dag i en ålder av 84 år. Därmed har ännu en av svensk sportjournalistiks stora gått ur tiden.
"Plex" anställdes som en av de första vid Televisionens sportredaktion och var programledare för den allra första Sportspegeln.
Friidrott och skidsport låg "Plex" varmt om hjärtat, här intervjuar han en annan gigant, skidåkaren Sixten Jernberg.

fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar

Men inte en allt för glad midsommar! Då kan den sluta så här.

torsdag 23 juni 2011

Regnigt

31 mm regn i SOLna i dag. Men just nu skiner SOLen.

onsdag 22 juni 2011

Vilket avdrag?

Om jag anlitar en glasmästare - ska jag ansöka om ROT- eller RUT-avdrag?

tisdag 21 juni 2011

Det glömde jag

Sommarsolståndet är den tidpunkt då solen antar sin största deklination, det vill säga då den står som högst på himlen på norra halvklotet. Solen står då i zenit över Kräftans vändkrets. Vid sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt, som infaller runt 21 juni på norra halvklotet.
Allt enligt Wikipedia.

Dessutom: Heja Grönland som har nationaldag i dag!

Städdag

I dag är det städdag på gatan utanför där jag bor. Då ska alla bilar vara borta och parkeringsplatserna såväl i mittremsan som utmed trottoarkanterna ska vara bilfria så att sopmaskinen slipper att väja som på bilden här ovan.
Som ni ser är det gott om felparkerade fordon kvar. Förmodar att Solna stads lapplisor gör i en raid under dagen. Det kan ge mycket pengar nu när merkostnaden för Mutarenan (Swedbank arena) ökat med nästan en miljard varför Solna stad har fått krav på ytterligare 62 miljoner kronor + önskemål om mer pengar längre fram. SÅ roligt är det inte att betala skatt!.

söndag 19 juni 2011

Berlin - mer Rutsprut och lite Rutrinn

Idoga Rutan låter fontänkrigets svallvågor fortsätta rulla över Berlin. Ganska elegant sprut detta med de två stylade fotomodellerna i förgrunden.
På "baksidan" två andra fotomodeller i vattenfallet, snyggt stylade de också.

Fotnot: Klicka på etikett Fontänkrig, så hittar du övriga deltagare i Fontänkriget.
Vi krigar i två klasser: FinFontän och FulFontän och det är enbart Överstekrigsherren, d v s JAG, som kategoriserar. Inte du.
Eld Upphör blåses den 31 augusti 2011
.

lördag 18 juni 2011

Matlarm!

Klockan 07:25 i morse tjöt brandlarmet på hotellet i Uddevalla. Snabbpåklädning, grepp om plånbok, dator och telefon och så trapporna (absolut inte hissen) ner till entrén där räddningstjänsten kört fram. Våning två, varifrån larmet kom, undersöktes noga av brandpersonalen.
Orsak till morgonuppståndelsen: Stekpannan, där bacon, korv m m stektes blev för het med rökutveckling som följd vilket startade larmet. Faran över, sa räddningsledaren och vi fick gå in hotellet igen och  jag gick direkt till frukostmatsalen där fridstörarna (se ovan) smakade underbart!

Kungligt värre

Gustaf V besöker Uddevalla den 31 augusti 1915 iförd en snygg mössa och åkandes i en elegant bil. GV var en villig monark till mer än 100%...
...i motsats till den mer motvillige monarken Carl XIV Gustaf, som verkar slå mynt (eller sedel) av att inte vara konung till mer än 99%. Eller mindre?

fredag 17 juni 2011

Matspionen

Så fort jag går in från min balkong - då kommer den! Skatan (Pica Pica), alltså. Sätter sig på balkongräcket och spanar om något ätbart har ramlat ner från den rike (?) mannens bord. Om så är fallet ett hopp ner och vips är matresterna uppätna.
Skatan har sitt bo i vårt vårdträd, en kastanj, som står nedanför balkongen. Så här såg skatboet ut innan kastanjen bladat på sig i våras.

Mer Berlinvatten från Rutan

Rutan fortsätter fotografera fontäner, eller ska vi den här gången kalla det vattenkonster (?), i Berlin. Så värst mycket sprut är det inte, men vatten är det, vatten som sipprar och rör på sig.

Fotnot: Klicka på etikett Fontänkrig, så hittar du övriga deltagare i Fontänkriget.
Vi krigar i två klasser: FinFontän och FulFontän och det är enbart Överstekrigsherren, d v s JAG, som kategoriserar. Inte du.
Eld Upphör blåses den 31 augusti 2011
.

tisdag 14 juni 2011

Regnflygarna flög rätt

Så bra tornseglarna "spådde" tidigare i dag. Kl 17:31 regnar det nämligen i Solna.

Regnflygare?

Tornseglarna (Apus Apus), som inte är svalor, flyger lågt i dag över Solna. Förebådar de regn ur de där mörka molnen? Vi får se, vi får se.

måndag 13 juni 2011

Sommarsverige

Edebo kyrka i Roslagen. Solnedgångsljus den 6 juni. Nationaldagsromantiskt!

Berlinfontän 1

Bloggerskan Rutan har varit på besök i Berlin, Tysklands huvudstad. Naturligtvis hittade hon en spruthöjdare i närheten av Brandenburger Tor:
Att fontänen finns i närheten av Brandenburger Tor bevisar Rutan med nedanstående bild, där sprutet syns till höger och Brandenburger Tor till vänster.

Fotnot: Klicka på etikett Fontänkrig, så hittar du övriga deltagare i Fontänkriget.
Vi krigar i två klasser: FinFontän och FulFontän och det är enbart Överstekrigsherren, d v s JAG, som kategoriserar. Inte du.
Eld Upphör blåses den 31 augusti 2011
.

söndag 12 juni 2011

Svansjön i Solna

Ett av svanparen i Råstasjön här i Solna visar stolt upp ungarna av årgång 2011. De skyddas av en  vaksam förälder, som just här mest tycks vara intresserad av att bevaka gräsanden  ovan i bild. Fotografen var tydligen mer ofarlig.

Guds frid?

2011-06-12 11:20, Bråk, Österåker
Österskärsvägen, Åkersberga
Ett bråk har startat under gudstjänsten i en kyrka.
En polispatrull är på väg till platsen.

 Polismyndigheten i Stockholms län
Roslagen

lördag 11 juni 2011

Inte alls

Inte är jag hänryckt, inte. Inte ännu i vart fall.
Ska hänryckningen ske så måste den ske i morgon eftersom annandag pingst tagits bort. Måndag är en vanlig måndag, numera.
Trots allt - Glad Pingst!
Bjuder på en pingstlilja, Narcissus poëticus.

I denna ljuva sommartid

Ljuvliga sommarblomster från Edsbro i Roslagen.

Växtkraft

De växer upp snabbt, gässlingarna. Snart blir de stora, elaka, arga, attackerande och nersmutsande. Sk-t också. (Bild från Råstasjön i Solna).

Heta nätter

+20,7 grader var utetemperaturen i Solna i går kväll kl 23:47. Det är varmt det.

fredag 10 juni 2011

Swedbank arena - idag

Nu börjar det flyttbara taket komma på plats på bygget av Swedbank arena här i Solna. Arenan blir nog klar i tid, redan under 2012. Men bygget har fördyrats åtskilligt och ännu finns inte allt för många evenemang inbokade. Värst av allt, flera högdjur är åtalade i en mutskandal, bl a Solnas borgmästare. Dagar skola komma, eller?

torsdag 9 juni 2011

Tvärstopp

Just nu är det ett omfattande elfel vid Stockholms Central. Då får till och med Arlanda Express stoppa vid Solna station, precis som pendeltåget.

onsdag 8 juni 2011

Håkan Fladdermus

Han måste nog snart bestämma sig hur han ska bestämma sig, S-ledaren Håkan Juholt.
En sådan fladdermus som partiledare är det minsta S behöver om valet ska vinnas nästa gång. Ett råd till Juholt: Kolla med partiet först, snacka sedan. Det är så lätt att bli Gripen av egna tankar, Håkan.

tisdag 7 juni 2011

Nu går dom hem...

... alldeles nedanför min balkong "vi är svenska fans allihopa" med klapphattarna käckt på svaj efter den svenska storsegern mot Finland. Fortfarande sjunger de ramsor. Bland andra "vi är svenska fans allihopa".

Det gick vägen!

Zlatan Ibrahimovic, här 8 år gammal, kunde så gammal nog inte tro att han skulle göra tre mål för Sverige i en EM-kvallandskamp mot Finland på Fotbollsstadion i Solna den 7 juni 2011. Dessutom inför ögonen på prins Daniel, bland andra. Sverige vann matchen med 5-0.

Nu kommer dom...

...i tusental, "vi är svenska fanns allihopa" i sina klapphattar och andra supporterutensilier  nedanför min balkong på väg mot Fotbollsstadion och kvalmatchen Sverige - Finland. Många skrålar ramsor och medan andra redan har tittat för djupt i ölsejdlarna. O ja, vi önskar samtliga aktörer på eller utanför planen eller de som inte ens kommer in lycka till i kväll. Må bästa lag vinna, med eller utan Zlatan i startelvan!

måndag 6 juni 2011

Hurra för Sverige!

I dag är det Sveriges nationaldag, måndagen den 6 juni. Dagen har
t o m blivit röd dag. Dags att fira. Dagen alltså - inte flaggan. Den ska hissas.

söndag 5 juni 2011

Familjelycka

Gås med sju gässlingar. Råstasjön, Solna, juni 2011.

lördag 4 juni 2011

Finn felet

Vad saknas på bilden? Svara gärna i kommentar-rutan. Inget pris utdelas - bara ära

fredag 3 juni 2011

Klämdagsgult

Gult är inte alls fult - åtminstone inte fredagen den 3 juni 2011. Bild från Solna, förstås.

Bolltrollarens boll borttrollad

Legendaren Gunnar Gren har
  blivit av med bollen på ett ojuste
  sätt. Statyn utanför Gamla Ullevi
  i Göteborg vältes omkull i natt.
  -Det värsta är att bollen han hade
  vid sin högerfot är försvunnen, säger
  arenachefen Jonas Georgsson. Här ses statyn upprätt och med bollen klistrad vid foten. Det är den inte längre