söndag 27 maj 2007

Vilket väder!

Underbart väder under förmiddagstimmarna. Solen sken och det var varmt, varmt, varmt. Unnande mig en långpromenad i Solna med omnejd. Absolut inte Hagaparken. Dit går jag bara på vardagar. En dag som denna är där alldeles för trångt.
Ska strax sätta igång med att skriva ett flersidigt "månadsbrev" till en kompis och lite senare ett begärt utlåtande på en text jag läst.
Tar nog fram laptopen och sätter mig på balkongen och gör detta.
Elitloppet på Solvalla klarar sig utan mig. Också i år!
Ingen fönsterputsning idag, inte.

tisdag 22 maj 2007

Rätt rätt?

Var på matlagningskurs i Jakobsberg i dag. En kurs som omfattar tre lektioner, minsann. Idag mest teori då mitt kålhuvud stoppades fullt av kolhydrater, kilokalorier och nyttiga och onyttiga fetter. Till ackompanjemang av overheadbilder som jag trodde var helt passé nu för tiden.
Nästa gång ska teorin ersättas av praktiskt arbete och då får jag veta om jag har utförsgåvor att bli stjärnkock - något som jag absolut inte strävar efter.
Det finns det så många andra som gör, till och med på denna mycket anspråkslösa kurs.
JAG tänker bara njuta av situationen och kanske, vi får se, av någon exklusiv maträtt jag lyckas pilla ihop.

lördag 19 maj 2007

Nada

Ägnade eftermiddagen åt att i TV se FA-cupfinalen från nybyggda Wembley i London. Chelsea och Manchester U gjorde upp om pokalen och det var Chelsea som vann.

torsdag 17 maj 2007

En dag i solen...

Solsken och vackert väder om än lite blåsigt. Har tagit mig en promenad runt Råstasjön och kunna njuta av allt fler anlända fåglar. Synd bara att gässen fått upp ögonen för vår lilla sjö då de i allra högsta grad bidrar till nedskräpningen.
Ett antal sothöns har redan boat, trots att deras bon ännu är helt oskyddade då vass och säv inte vuxit upp ännu.
Tänk vilket fint litet vandringsstråk vi har har mitt i Solna!
Har också hunnit med en kort tur in till Huvudkommunen. Gud ske pris för eldiga 515! Det går oftast snabbt att resa in och för det mesta ÄNNU snabbare att resa hem.

måndag 14 maj 2007

Regntunga skyar

Idag tvättstuga. En helt perfekt dag för sådan verksamhet. Tre maskiner satta och igång.
Regnet strilar därutanför och värst av allt; en fågel har skitit på arbetsrumsrutan. Fönsterputs nästa. Ånej.
Måste ta fram paraplyet och ta mig till Coop. Kaffet slut. DET är inte alls bra. Finns risk för alltför många koppar idag... ...eller snarare; anledning till!

söndag 13 maj 2007

13 maj 2007 Debut

Har just nu ingen aning om hur eller om jag kommer att använda min blogg. Och jag vet ju heller inte om någon är intresserad av att läsa vad jag skriver.
Det får framtiden utvisa.
Idag är det småkallt och småregnigt. En dag för att sitta inne och mysa under pläden. En dag för att fixa saker som så att säga legat till sig - och de är rätt många.
En promenad har jag dock hunnit med. Lämnade in Lotto för nästa vecka och hann hem precis när det började att regna.
Och det här med att fixa saker har jag lagt på den så kallade hyllan. Igen!